Jane Roberts

Jane Roberts (s. 8.5.1929, k. 5.9.1984) varttui New yorkin Saratoga Springsissä, jossa hän kävi Skidmore Collegea. Hän oli tuottelias ja monipuolinen kirjoittaja ja julkaisi runoja, lyhyitä tarinoita ja lastenkirjallisuutta sekä kaunokirjallisuutta vuodesta 1963, kun hän alkoi saada viestejä ei-fyysiseltä energiapersoonallisuudelta, joka kutsui itseään nimellä Seth. Hänen miehensä, Robert F. Butts, taiteilija ja kirjoittaja, merkitsi nämä viestit muistiin, ja yhdessä he omistivat elämänsä Sethin opetusten julkaisemiselle.

Seth-kirjat ovat maailmankuuluja ja muodostavat erään kaikkein perusteellisimmista todellisuuden todellista luonnetta koskevista töistä. Niistä on tullut klassikkoja psykologian ja henkisen kasvun alueilla ja ne ovat toimineet eräänä tärkeimmistä alkusysäyksistä uushenkiselle filosofiselle liikkeelle 1970-luvulla.

Nykyään kokoelmaa Janen kirjoituksia, päiväkirjoja, runoja sekä ääni- ja videotallenteita, kirjeenvaihtoa ja muuta materiaalia, jonka ovat lahjoittaneet hänen miehensä ja muut ihmiset, säilytetään Yalen yliopiston kirjastossa.